American car Show

American car show on Suomen merkittävin autoalan näyttely, jota on järjestetty jo vuodesta 1978 lähtien, joten tämän vuoden show on jo järjestyksessään 36. Ensimmäinen American Car Show järjestettiin Tikkurilan jäähallissa, mutta nyttemmin tapahtuman pito paikaksi on vakiintunut Helsingin messukeskus. Sen järjestäjä on FHRA eli Finnish Hot Rod Association.

Tapahtuma on todella suosittu, ja vuosien varrella sen kävijämäärä on kasvanut aina 60 000 innokkaasta fanista aina 70 000 kävijään asti. Ensimmäisissä autonäyttelyissä kävijät olivat lähinnä autoalasta innostuneita tuunailijoita ja kisailijoita, mutta nyttemmin American Car Show on koko perheelle sopiva harrastetapahtuma, joka on kruunannut monen ihmisen pääsiäispyhät. Kuin myös tänäkin vuonna, Car Shown pitoajankohta on 18.–21.4 eli juuri pääsiäisviikolla. American Car Showssa tulevat tutuksi niin jenkkiautot kuin moottoripyörätkin MC Heavenissa, josta ei kromin kiiltoa ja erilaisia tyylisuuntia jää puuttumaan. Sitä voisi hyvinkin kuvailla että se on motoristin taivas maanpäällä, tarjoten toinen toistaan makeimpia, tehokkaimpia ja komeimpia prätkiä.

Millaisia autoja sitten American Car Showssa on tarjolla? No kuule vaikka ja mitä. FHRA tarjoaa kävijöilleen niin klassisempia Amerikan rautoja kuin entisöityjä kaunottariakin. Näyttäviä yksityiskohtia ja huippuosaamista niin kotimaisilta autoharrastajilta kuin muualtakin maailmassa. Yksi American Car Shown osa-alue on Tuning Car Show, eli jossa alan harrastajat eli tuunaajaat pääsevät näyttämään kyntensä ja esittelemään luomuksiaan, joihin he ovat syytäneet tuhottomasti käsityötuntejaan sekä myös rahaakin. Jos vähääkään kiinnostaa Fast and Furious-meininki, ei ole syytä jättää väliin Tuning-showta. Näitä autokaunottaria kuten et myöskään muita tule näkemään muualla, sillä kaikki autot eivät ole käytössä jokapäiväisessä elämässä.

Näyttely on siis auki neljänä päivänä pääsiäisen hujakoilla, ja tarjolla on niin päivälippua kuin ranneketta, joka kattaa sisään pääsyn kaikkina neljänä päivänä. Alle 12-vuotiaat autoharrastajat pääsevät vanhempien mukana ilmaiseksi. Kyseessä on siis koko perheelle sopiva tapahtuma, ja lapsille on myös omat piirustus- ja värityskilpailut. Kisassa valitaan joka vuosi myös Miss Hod Rod sekä jaetaan lukuisia muita palkintoja kuten mm. yleisön suosikki, järjestäjän suosikki sekä niin tuningautoista, acs-autoista että moottoripyöristä laitetaan kymmenen parasta järjestykseen.