Street Rodit

Street Rod -autoista puhutaan yleensä kun halutaan tarkentaa puhetta kaikista Hot Rod -autoista rekisterissä oleviin ja laillisesti maanteillä ajettaviin autoihin. Lisäksi esim. Australiassa Street Rodilla tarkoitetaan yleisesti vuoden 1949 tai vanhempia Hot Rod -automalleja.

Street Rodeja eivät näin ollen ole esimerkiksi kiihdytysautokilpailuihin rakennetut tehohirmut, sillä näillä kilpa-autoilla ei yleensä ole sallittua ajaa yleisillä teillä. Street Rodeja on valmistettu paljon esimerkiksi varhaisista Fordin malleista, erityisesti Fordin A -mallista, joka oli yleinen automalli 1920- ja 1930-lukujen vaihteessa. Kyseessä on kuuluisan T-mallin seuraaja. Nykyään A-malleja alkaa olla vaikea löytää, ja ehjät yksilöt ovat yleensä museoautoja (ellei niistä sitten ole jo tehty Street Rodeja). Myös muista varhaisista amerikkalaisista merkeistä, kuten Chevystä ja Dodgesta, on rakennettu paljon Street Rod -autoja.

Yksi maailman tunnetuimmista Street Rod -autoista on varmastikin ZZ Top -kitaristi Bill Gibbonsin omistama Ford Coupe vuodelta 1933. Sama auto löytyy myös yhtyeen Eliminator-levyn kannesta ja monelta musiikkivideolta. Ford Coupe on hyvin suosittu Street Rod -auto ja monien mielestä yksi kaikkien aikojen kauneimmista autoista yleensäkin.

Suomessakin voi hyvällä tuurilla bongata Street Rodeja liikenteessä, erityisesti kesäaikaan. Jos tiellä siis lähestyy vaikkapa vaaleanpunainen tai jokin muu pastellisävyn väriin maalattu vintage-auto, jossa on paljon kiiltävää kromia, kyseessä on mitä todennäköisemmin Street Rod.