Hot Rodien erikoisosat

Hot Rod -autot tarvitsevat paljon erikoisvalmisteisia osia jo siitäkin syystä, että vanhoihin automalleihin on vaikea yleensäkin löytää sopivia varaosia. Mikäli osaa ei onnistuta löytämään markkinoilta tai esimerkiksi toisesta vastaavasta autosta, se pitää usein tehdä kokonaan itse.

Lisäksi erikoisosia tarvitaan moottorin ja muun tekniikan parantelemiseen. Esimerkiksi tehon lisääminen autoon vaatii yleensä useammankin uuden erikoisosan. Tehoja voidaan lisätä esimerkiksi suuremmalla kaasuttimella tai enemmän puristussuhdetta antavalla pakosarjalla. Turboahtimilla saadaan myös lisättyä paljon tehoa. Myös koko moottori voidaan vaihtaa, ja näin usein tehdäänkin. Moottorina voidaan käyttää urheiluautojen tai muuten tehokkaiden automallien V-moottoreita, mutta myös esim. kuorma-auton moottoreita on nähty Hot Rod -autoissa.

Toinen tärkeä osa Hot Rodeissa ovat niiden renkaat. Usein ne ovat normaalia suuremmat, millä päästään (hurjan ulkonäön lisäksi) myös tehokkaisiin välityssuhteisiin. Saman asian voi tietysti hoitaa myös erikoisvaihdelaatikolla tai käyttämällä erilaisia rattaita voimansiirrossa.

Hot Rodien ulkonäköön taas panostetaan monilla erikoisosilla, kuten näyttävillä kromatuilla vanteilla, puskureilla ja eturitilöillä. Myös matkustamon puolella panostetaan usein viihtyvyyteen. Nahkapenkit ja monenlaiset mukavuutta lisäävät toiminnot löytyvät monen Hot Rodin sisätiloista. Mikäli kyseessä ei ole pelkästään kilpailutarkoitukseen rakennettu auto, sisätilojen mukavuuteen kiinnitetään usein paljon huomiota. Kiihdytysautot ja muut kilpakäyttöön tehdyt Hot Rodit ovat puolestaan useimmiten äärimmäisen riisuttuja kaikesta ylimääräisestä.