Hot Rod –harrastuksen aloittaminen

Hot Rodit ovat yleensä amerikkalaisia vanhoja klassikkoautoja, joissa on suuret, viritetyt moottorit. Hot Rod -nimityksen alkuperä on epäselvä, mutta yleisesti termillä tarkoitetaan ehostettuja ja viritettyjä, lähinnä amerikkalaisia klassikkoautoja. Roadsterit valittiin yleensä sen vuoksi, että autot olivat yksinkertaisia ja kevyitä. Niitä oli helppo muunnella, ja ennenkaikkea niitä oli aikanaan saatavana edullisesti. Termiä alettiin käyttämään jo varhain 1930- ja 1940-luvuilla. Sillä tarkoitettiin yleensä tavallista tehdastuotantoautoa, jonka moottoria oli viritetty, jotta siitä saatiin enemmän tehoa irti.

Hot Rod on nykyäänkin suosittu harrastus ja harrastajia on Suomessakin useita satoja. Mikäli vanhat autot ja omilla käsillä tekeminen kiinnostaa, saattaa Hot Rod -autoilu olla sinullekin sopiva harrastus. Hot Rod on kokonaisvaltaista toimintaa, jossa autojen muuntaminen ja ehostaminen tehdään useimmiten itse, mutta tietysti voit myös antaa esim. maalamisen jonkin automaalaukseen erikoistuneen maalauspalvelun tehtäväksi. Tässä harrastuksessa tarvitaan monenlaista osaamista ja tietoa niin autojen tekniikasta kuin esim. automallien valmistushistoriastakin. Ja sitten kun oma Hot Rod -auto on valmis, seuraa monen mielestä se paras osa: ajaminen. Upea vintage-auto on näky, joka saa varmasti huomiota ja ihailua liikenteessä. Hot Rodeille järjestetään myös paljon erilaisia kilpailuja ja messutapahtumia.

Suomessa toimii useita yhdistyksiä ja harrastusseuroja, joissa pääset hyvin Hot Rod -harrastuksesi alkuun. Helpointa on ehkä lähteä liikkeelle FHRA:n www-sivuilta, joilta löytyy runsaasti hyödyllistä tietoa suomalaisesta Hot Rod -toiminnasta.