Hot Rodin suosio Suomessa

Hot Rodeilla on ollut oma aktiivinen harrastajaryhmänsä Suomessa jo pitkään, ja esimerkiksi FHRA Tampereen Seutu ry:n järjestämään Hot Rod & Rock Show’ta on järjestetty jo vuodesta 1997, lähes kahden vuosikymmenen ajan. Nyt tämä laji on saanut lisää näkyvyyttä myös mediassa viime vuosien aikana, ja tullut näin monien muidenkin kuin varsinaisten harrastajien tietoisuuteen.

Hot Rod -autoilulla on ollut toisaalta kultakausia Suomessa aikaisemminkin, ja yksi niistä sijoittuu 1980-luvulle. Ehkäpä ZZ Top -yhtyeen Eliminator-albumin kannessa olevan kuuluisan punaisen Hot Rod -auton innoittamana nämä autot alkoivat herättää kiinnostusta ja julkisuudessa oli yhä enemmän uutisia Hot Rod -autoista ja -tapahtumista. Myös uusia autotapahtumia ryhdyttiin järjestämään.

Suomi on luonnollisesti myös hyvää maaperää kaikelle, mikä liittyy urheiluautoiluun ja nopeisiin sekä tehokkaisiin autoihin, ovathan ralli ja moottoripyöräily aina olleet lähellä sydämiämme. Kilpa-autoilun suosio vain kasvoi 1980-luvun alussa Keke Rosbergin tuodessa Suomelle kaikkien aikojen ensimmäisen F1-maailmanmestaruuden. Näin ollen näyttävät ja tehokkaat Hot Rodit ovat herättäneet kiinnostusta myös meillä, vaikka tämä autoilun laji ei olekaan suosioltaan esim. rallin luokkaa. Suomalaisissa Hot Rod -autoissa on usein mukana myös ripaus eräänlaista (hieman kieroutunutta) huumoria – kerrotaan, että vanhasta Ladastakin on tehty Hot Rod laittamalla siihen V8 -moottori ja muut asiaan kuuluvat varusteet.