Auton erikoismaalaus

Usein helppo ja varma tapa tunnistaa Hot Rod -auto on sen väri ja koristeet, sillä rodeissa ei pyritä hillittyyn ulkonäköön, pikemminkin päinvastoin. Huomiota herättävät värit, kuten violetti, pinkki, sähkönsininen ja erilaiset karamelli- eli pastellisävyt ovat enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Tai sitten auto on maalattu kokonaan vauhdikkaasti ja koristeellisesti, joskus jopa taiteellisesti.

Yksi klassisimmista Hot Rod -auton maalausteemoista ovat tietenkin liekit, jotka maalataan yleensä mustalle tai tummalle pohjalle. Vaikka liekkimaalaukset eivät kieltämättä olekaan kaikkein omaperäisimpiä erikoismaalauksia, ne luovat kuitenkin upean mielikuvan tehosta ja vauhdista, onhan liekki tietysti aina hottia. Joskus autoissa näkee myös todellisia taideteoksia: kynäruiskumaalauksella toteutettuja maisemakuvia, eläinaiheita tai muotokuvia.

Auton kynäruiskumaalaukset ja muutkin erikoismaalaukset ovat erityistaitoja vaativia tekniikoita, jotka yleensä jätetään suosiolla ammattilaisille. Auton erikoismaalauksia tekeviä yrityksiä on onneksi kohtalaisen hyvin tarjolla Suomessakin, ja auton maalaukseen voi valita valmiita malleja tai ideoida kokonaan uuden kuvan tai värisommitelman.

Auton maalaus kannattaa suunnitella hartaasti ja huolellisesti, ja sopivaa ideaa kannattaa kypsytellä ennen päätöksen tekemistä. Tietokoneiden avulla on myös helppo luoda erilaisia malleja ja katsella, miltä auto näyttää erilaisten maalausvaihtoehtojen kanssa. Auton maalausfirmat myös esittelevät mielellään tekemiään maalaustöitä, ja internetistä löytää helposti automaalaukseen erikoistuneita osaajia ja esimerkkejä Hot Rod -maalauksista.