Hot Rod -moottorit

Kun puhutaan Hot Rod -moottoreista, puhutaan väistämättä myös korkeista tehoista. Usein Hot Rodien moottorit ovat ns. V-koneita, joissa sylinterit on asetettu viistosti, ikäänkuin v-kirjaimen muodossa toistensa suhteen. V-moottoreita on erilaisia: lähinnä ne eroavat sylinterien lukumäärän suhteen, mutta yhteistä niille on useimmiten se, että sylinterit ovat kahdessa rivissä rinnakkain ja muodostavat näin kuuluisan V-asetelman. Nokka-akseleja voi olla yksi tai kaksi riviä kohti, ja sylintereillä on yhteinen kampiakseli. Autoissa V-moottorien sylinterimäärä on yleensä neljän ja 10 välillä (Joskus voi moottorissa olla jopa 12 sylinteriä).

Hot Rod -moottoreissa on myös V-sylinterien lisäksi toinen silmiinpistävä ominaisuus, nimittäin pakosarjat. Hot Rodien näyttävät ja krominkiiltoiset pakoputket kruunaavat auton yhdessä ritilöiden ja vanteiden kanssa. Mutta suuret pakoputket eivät ole vain ulkonäkökysymys, vaan niillä pyritään myös maksimoimaan moottorin puristussuhdetta ja tehoa. Tietysti suuret ja tehokkaat moottorit tarvitsevat luonnollisesti muutenkin suuremmat pakoputket. Pakosarjojen tyylissä on monesti käytetty myös roimasti mielikuvitusta. Esimerkiksi rekan ja traktorin tyyliin suoraan ylöspäin suuntautuva pakoputki on näky, johon voi törmätä Hot Rod -autoissakin.

Usein näkee myös autoja, joissa on niin suuri moottori, ettei se mahdu tehdasvalmisteisen auton moottoritilaan konepellin alle. Ratkaisu on silloin varsin konstailematon: tehdään konepeltiin reikä, jolloin ilmansuodatin ja sylinterien yläosat tulevat näkyviin ja saavat samalla tehokasta jäähdytystä.